Zwaluwen Utrecht Vr 1 – DMC Vr 1

Beter … dan tien in de …

Tegenstander van vandaag is het als tiende geplaatste Zwaluwen. Statistisch gezien staan wij er gunstiger voor, maar wat misschien nog wel belangrijker is, is het psychologische aspect. Dit laatste spreekt niet in ons voordeel: De GroepsApp verraadt dat een groot deel van het team door de wind en de regen mentaal al afstand aan het nemen is van de wedstrijd. Totdat Lieke ons verlost van deze illusie: De wedstrijd gaat door.

In de kleedkamer bij de Zwaluwen herhalen nog wat nuttige tips van Kjeld van de inhaalwedstrijd van woensdag en waaien het veld op. “Één van de cornervlaggen staat nog, voor zo lang dat nog duurt.” Met deze scherpe voorspelling  van de scheidsrechter, kunnen we beginnen.

Deze helft hebben we het voordeel dat de wind ons letterlijk een steuntje in de rug geeft. Séline maakt hier dan ook meteen gebruik van en laat de bal door een windvlaag meenemen het doel in: 1-0 voor Domstad. Daarna kopt Renée, alsof haar hoofd ervoor gemaakt is, de 2-0 vanuit de corner van Sanne in het doel. De 3-0 mag ik op mijn naam zetten. We kunnen

nu wel zeggen dat de DomstadDames de wedstrijd rulen. Zwaluwen blijft desondanks doorvechten. Hun wilskracht wordt beloond met een doelpunt: 3-1. Wij voelen dat we deze wedstrijd ons doelsaldo flink kunnen opschroeven en dus maakt Marloes met gemak de 4-1. Wat een treffer! Even later is Séline weer aan de beurt om de eerste helft net zo mooi af te sluiten als hoe zij deze begonnen is: Met een doelpunt.

Na de 5-1 lopen we tegen de wind in naar de kleedkamer. Wat gaat dit makkelijk en wat voelt het goed om met zo’n voorsprong de kleedkamer te betreden! We zitten heel relaxt aan onze thee om een beetje op te warmen en voelen allemaal stiekem wel aan dat we deze wedstrijd  in de knip hebben. De enige vraag is nog met hoeveel doelpunten we de wedstrijd zullen winnen. Ik vlag de tweede helft. Dan maakt de scheids zijn volgende vlijmscherpe opmerking. Het wordt letterlijk herhaald door Marloes en mijn kant op geroepen: “Beter opletten!” Een beetje gelijk heeft hij wel. Ik sta nu niet bepaald op scherp met die 5-1 voorsprong. Ik beloof  beterschap. We gaan door. De wind heeft zich gunstig gedraaid. Met dit voordeeltje maken we deze helft nog twee doelpunten.

Nog even relaxt als tijdens de rust, lopen we met zeven doelpunten voor ons DPV van het veld af. De Zwaluwen geven ons, ondanks de nederlaag een hand en van de meesten een “Gefeliciteerd” of een glimlach. Zij hebben -toegegeven- doorgevochten tot het eind en laten zien dat vrouwen karakter hebben. En als dat niet genoeg troost geeft, is er gelukkig altijd nog hun Scherpe Scheids en een op hem geïnspireerd nieuw spreekwoord: “Beter één cornervlag in de grond, dan tien in de lucht.”