Saestum Vr 3 – DMC Vr 1

Vandaag zou een belangrijke wedstrijd worden, omdat we ons voorgenomen hebben in de bovenste zes van de poel terecht te komen. Dit betekent dat we deze wedstrijd dan moeten winnen om een goede kans te maken onze plek veilig te stellen.

Het vinden van de kleedkamers is de eerste uitdaging. We worden ‘om het hoekje’ gestuurd, maar door de stijgers die de kleedkamers bij elkaar houdt, is het moeilijk het juiste hoekje te vinden.
Na een paar keer om het gebouwtje heen te hebben gelopen, vinden we het dan toch. Misschien was deze rommelige start wel de voorbode voor een rommelige wedstrijd. Het duurt ook een tijdje voor we in de wedstrijd komen. De bal gaat van hot naar her en meteen de eerste minuut is er al een klein kansje voor Saestum. Lieke houdt deze bal zonder problemen tegen en schiet het als een kanonschot weer terug het veld in. Na ongeveer een kwartier komt er meer rust in het spel, worden er betere passen gegeven en beter overgespeeld. Of het toeval is dat op dat moment onze trainer Walter komt kijken, laat ik bij deze in het midden. Na een aantal keer overpassen is Judy aan de bal, trekt er een sprintje mee en geeft het een flinke poeier. Helaas mocht deze actie niet bekroond worden met een goal. Tegen de paal. De bal schiet terug. Marloes grijpt haar kans en geeft er nog een flinke knal tegenaan. Oeh! Bovenkant lat! Het vertrouwen komt er weer een beetje in. Een aantal keer komt de bal op onze helft, maar door onze sterke achterhoede komt het er niet doorheen. Hoewel de scheidsrechter af en toe beslissingen neemt ten gunste van Saestrum, blijven we toch lekker voetballen. Een nieuwe kans komt weer voor Marloes. Met een wonderbaarlijke omhaal scoort ze bijna weer. De bal komt weer op onze helft. Saestum zorgt voor flink wat corners achter elkaar om kansen te kunnen creëren op een goal. Maar wij hebben Lieke. Dus tot de rust blijft het 0-0.

In de rust nemen we een bekertje limonade en worden we toegesproken door onze trainer Walter en aanvoerdster Esther dat het niet zo hoeft. We spelen goed en kunnen winnen. Concentratie is het woord. Lekker overspelen en dan komt de goal vanzelf… Met nieuwe moed gaan we weer het veld op. Wat er deze helft gebeurt, hadden we van te voren nooit kunnen bedenken. Er wordt onterecht een gele kaart uitgedeeld aan één van onze spelers, onze trainer van het veld gestuurd, veel gefloten ten voordele van Saestum en ondanks vele reddingen van onze keeper, vallen er uiteindelijk toch twee -onmogelijk tegen te houden- doelpunten. Hoewel velen van ons inmiddels flink de balen hebben van de scheids, besluiten we ons koppie niet te laten hangen en door te gaan door met de strijd. Nog steeds hebben we aardig wat balbezit, maar dit oneerlijke spel gaat ons niet in de koude kleren zitten en is duidelijk voelbaar in het veld. Een aantal kleine kansen volgt. Tegen het einde van de wedstrijd is het hands op de helft van de tegenstander. Er wordt niet gefloten. Onze aanvoerder heeft de bal en maakt een prachtige goal. De scheidsrechter keurt de goal af, legt het spel stil en geeft ons een vrije trap. Nog voordat Esther de kans krijgt deze te nemen, fluit deze geliefde scheids het eindsignaal van de wedstrijd. Scheids, bedankt. Wij zijn een team dat heel veel kan incasseren, maar dit ging een ieders pet te boven. We kunnen best tegen ons verlies, maar niet als dit op een oneerlijke en onterechte manier gaat. Gelukkig bestaan er veel goede, eerlijke scheidsrechters en we hopen dat dit de laatste keer is dat we zo’n oneerlijk spelletje hebben gespeeld.

Rectificatie/Aanvulling
Ik moet mijn debuut als correspondente meteen beginnen met een toevoeging op mijn eerste wedstrijdverslag en mijn oprechte excuses aan medespeelster Jolien Veraart. Jolien, hier alsnog het stukje dat je hebt verdiend:

Tijdens de tweede helft neemt aanvoerdster Esther een vrije trap, Jolien neemt de bal op haar voet en rondt af met een prachtige volley, zo de linkerhoek in! Intense blijdschap is het gevolg van deze glorieuze goal. Helaas wordt onze blijdschap al snel de kop ingedrukt door onze totaal onpartijdige scheids. Er volgt een fluitsignaal voor buitenspel tegen Judy. We vertrouwen erop dat Jolien nog een keer zo’n mooie actie zal maken en we dan een scheids zullen hebben bij wie de goal wél zal worden goedgekeurd.