Rivierenwijkers Vr. 1 – DMC Vr. 1

De bal is rond

Tijd voor een derby! Zondag ochtend, half 11, koud en mistig. We spelen uit tegen de Rivierwijkers. Ondanks dat Nina per ongeluk bij de verkeerde buren is beland (Sterrenwijk en Rivierwijkers klinkt immers ook een beetje hetzelfde), slagen we erin om 10 uur aan de warming up te beginnen. Het Bockbierfestival, ADE en misschien zelfs nog het oktoberfest zitten een beetje in onze benen, maar na de 8-0 overwinning tegen Hoogland van twee weken geleden zijn de verwachtingen hooggespannen. We willen weer winnen vandaag!
Een goed begin is het halve werk, dus wij nemen de aftrap. We beginnen sterk aan de wedstrijd. We zetten veel druk en zijn lekker aan het tikken. Onze eerste doelpoging is meteen raak. Marloes geeft een mooie, diepe bal op Nouschka, die de bal rustig en vastbesloten in de verre hoek plaatst. 0-1!! De kers op de taart op Nouschka’s verjaardagsweekend!

Maar de bal is rond, zeggen ze wel eens. En na onze goal rolt de bal vooral over onze eigen helft. Het veld is zwaar en modderig. De Rivierwijkers krijgen de smaak te pakken en een tegendoelpunt hangt in de lucht. Een diepe bal komt gevaarlijk dichtbij ons doel, maar de spits van de Rivierwijkers stuit op Lieke die de bal met een fantastische sliding wegwerkt. We spelen een beetje chaotisch. Misschien komt dit door de eerder genoemde feestjes, maar misschien ook wel door onze nieuwe opstelling. In plaats van de vertrouwde 4-4-2 opstelling, spelen we vandaag namelijk 4-3-3. Zo hebben we wat meer ruimte op het middenveld. Hoewel we onze voorsprong mede aan deze ruimte te danken hebben, weten ook de Rivierwijkers er gebruik van te maken.

Ruststand: 1-1. Kjeld, die als verrassing kwam kijken (helaas niet in roze dirndl) heeft wat nuttige tips. Onder het genot van een kopje thee besluiten we toch weer 4-4-2 te gaan spelen. We beginnen de tweede helft lekker aanvallend. Het loopt een stuk beter dan tijdens de eerste helft. Helaas zijn de tegenstanders ook goed de kleedkamer uitgekomen. Wij hebben kansen, zij hebben kansen, maar het winnende doelpunt wil maar niet vallen. Halverwege de tweede helft wordt het even spannend. Na een nuttige overtreding van Malou (“ZAGEN!!”) krijgen de Rivierwijkers een vrije trap, net buiten de zestien. Gelukkig loopt het met een sisser af: Een laf balletje, recht in de muur. Geen paniek.
Het laatste kwartier kantelt de wedstrijd. Wij zijn beter en kunnen nog even alles geven. In de 88e minuut krijgen we een corner. Esther gaat hem nemen en bijna iedereen gaat mee naar voren. Wat er allemaal gebeurt weet ik niet precies, maar de bal komt voor het doel. Daar staat Renee, helemaal vrij, bij de tweede paal. Een goeie kopbal, maar helaas nét over. Niet veel later fluit de scheids af.

Deze modderige wedstrijd had beide kanten op kunnen gaan. We zijn dan ook niet ontevreden met een gelijkspel. Een spannende wedstrijd en een zéér verdiend punt in de pocket!

Groetjes met een broodje kroket en een pizza in bed namens de Domstaddames,

Lisanne