Houten Vr. 2 – DMC Vr. 1

Houten 22-04-2015

Vandaag spelen we tegen de oude club van Malou, dat betekent maar één ding, om in Malou’s termen te blijven: “VOETBAL IS OORLOG!!” Houten kan na de winst op ons nog kampioen worden dus ze staan op scherp. En wij doen onze uiterste best om hier een stokje voor te steken.

Zodra we het veld op lopen, voelt iedereen de spanning. Dit wordt een mooie pot! Het fluitsignaal gaat en we gaan van start. Er wordt veel getikt in de ploeg en het spel is stabiel. Achterin heeft Esther de verdediging goed strak neer gezet en de aanvallers van Houten hebben het moeilijk. We gaan gelijk op, aan beide kanten zijn er kansen en Houten wordt zenuwachtig. Ze hadden zeker verwacht dat ze dit wel even zouden winnen! En dan gebeurt er opeens iets onverwachts, de scheids geeft een penalty aan Houten na een schouderduwtje van Esther in het 16 meter gebied. In onze ogen niet nodig, maar we kunnen niet anders dan zijn besluit te accepteren. De spits van Houten neemt de penalty, maar voelt de druk en schiet hem keihard op de binnenkant van de paal. Lieke loopt er tegenaan en hij schiet van de doellijn! De penaltyneemster krijgt hem helaas voor d’r voeten en maakt alsnog een goal in de rebound. Shit. Wij laten ons echter niet kisten door deze goal. We speelden al goed, maar ons spel wordt alleen maar beter en we spelen fanatieker dan ooit! Niet veel later bereikt Domstad het 16 metergebied na een paar mooie combinaties tussen het middenveld en de voorhoede. Renée krijgt de bal mee richting de achterlijn en trekt een sprint om hem binnen te houden. Het lukt en ze tikt hem door naar Jolien. Jolien ziet haar kans om te schieten, geeft de bal een mooi effect mee waardoor hij buiten het bereik van de keeper de verre kruising ingaat. Een wereldgoal en we staan weer gelijk! Vol goede moed gaan we verder. Houten laat zich echter niet kennen. Het blijft spannend en beide ploegen spelen aanvallend. De verdediging moet hard werken en met name de spits van de penalty is gevaarlijk. Zodoende valt er een corner voor Houten. Lieke zit er goed bij en tikt hem uit de goal. De bal belandt echter voor de voeten van een speler van Houten en die weet hem weer in de rebound binnen te tikken. 2-1.

We voelen echter dat we niet kansloos zijn en ons spel komt op een hoogtepunt in het laatste kwartier van de eerste helft. We spelen beter dan Houten en ze hebben het zwaar. We halen er een corner uit. Esther neemt hem en hij komt bij Marieke terecht. Die pegelt de bal keihard het doel in. 2-2, het hele team ontploft van blijdschap! Het fluitsignaal gaat en Houten loopt met zichtbare frustratie de kleedkamer in. We gaan lekker!!

Na de rust gaan we door. De vermoeidheid hakt erin, maar we blijven vechten. Het is ondertussen al vrij laat en goed donker. Tijdens een hoekschop van Houten wordt Lieke verblindt door het licht van de lamp, kan daardoor de bal lastig inschatten, waardoor hij achter haar valt. De bal ketst tegen Lisanne haar been, waardoor hij onbedoeld het doel inschiet. Het is nu 3 tegen 2. Wat een pech! We laten ons niet kisten en gaan door. Iedereen is kapot, het veld wordt glad door de avondnevel en de mensen gaan met bosjes neer door de kramp. En dan, na een uitbraak van Houten gaat Esther neer. Houten scoort 4-2 en onze aanvoerdster blijft liggen. De generaal van het team en onze onverzettelijke laatste man moet naar de zijlijn en wordt gewisseld. In het laatste kwartier maakt Houten nog gebruik van de verwarring en maakt de 5-2. De laatste minuten gaan in en Renee probeert de wedstrijd nog te redden door nog een laatste aanval op touw te zetten. MALOU! Roept ze nog één keer en wil zich omdraaien voor de laatste sprint. Ver komt ze helaas niet want in deze draai vergeet ze even dat het veld glad is en voordat Malou de bal heeft kunnen geven ligt ze al. Het hele team barst in lachen uit en vrolijk lopen we het veld af. Houten mag dan wel gewonnen hebben maar alleen echte helden kunnen nadat ze verliezen arm in arm het veld aflopen.