DMC Vr 1 – Sporting ’70 Vr 1

Een verdiende derde helft

We verzamelen in de ruimte naast het secretariaat. Twaalf uur verzamelen, één uur spelen, was de afspraak. We zien al wat koppies van onze tegenstander Sporting om de hoek kijken. Ze staan op dit moment op de tweede plek. Dat wordt pittig. Als we er allemaal zijn, begint onze aanvoerdster Esther met de tactiekbespreking. Posities worden op het whitebord geschreven en met behulp van de magneetjes wordt het principe ‘aanspeelbaarheid’ uitgelegd. Tijdens het inlopen krijgen we te horen dat Sporting kampt met een tenueprobleem. De tenuetjes zijn er nog niet en ze zijn niet bereid zonder broek en shirtje het veld op te gaan. Wel jammer voor de heren die komen kijken. Volgens de KNVB-regel geven we ze dan maar een half uur speling. Een kwartier later dan de afgesproken tijd, kunnen we, aangekleed en wel, beginnen.

Het startsignaal klinkt. Sporting laat direct zien wat ze in huis heeft en in de tweede minuut volgt dan ook gelijk een corner in haar voordeel. Deze blijkt gelukkig ongevaarlijk. De bal blijft een beetje heen en weer schipperen tussen onze helft en die van Sporting. Het gaat niet slecht, maar nét dat beetje extra, de jus over de biefstuk, dat we de vorige wedstrijd wél hadden, ontbreekt dit keer. Waar is die girlpower gebleven? Terwijl ik me dit voorin afvraag, komt er een kans voor Sporting. Onze stand-in keepster Marloes komt daadkrachtig uit haar doel en klemt de bal stevig in haar handen. Het laatste kwartier van de eerste helft is het billenknijpen in onze sportbroekjes. Hun voorhoede is sterk en hun achterhoede heeft duidelijk geoefend op hoe ze een tegenstander buitenspel moet zetten. Hierdoor blijven we achter de feiten aanlopen. Na deze tenenkrommende eerste helft, volgt de rust. Die hebben we even nodig. Wat is er aan de hand? Waar is die jus, de girlpower?

Aanvoerdster Esther neemt het woord en komt met een duidelijke analyse. We maken niet genoeg driehoekjes, moeten meer tikken en er moet meer gecommuniceerd worden. Ook het middenveld krijgt nog een tip mee: Speel een verdedigende rol als Sporting de bal heeft en een aanvallende als wíj balbezit hebben. We luisteren naar elkaar, gaan op elkaar in en geven elkaar goede feedback. We lijken wel een echt team te worden! Na deze verduidelijkende bespreking, gaan we terug het veld op. Hoewel we genoeg tips hebben gekregen, lijkt het nog niet echt te lukken. In de zestigste minuut komt Sporting gevaarlijk dicht bij het doel. Malou gaat met alle girlpower die in haar zit, vól voor de bal. De Sportingdame komt ten val. Oepsie. Gevolg: Een penalty. Marloes staat gespannen in het doel, met haar ogen op de bal gericht. De dame neemt een aanloopje naar de bal, schiet en ooh … Ogen dicht! Marloes maakt een prachtig duik, maar helaas.. Ze grijpt nét naast de bal. Oeh! 0-1. Hoewel Sporting een doelpunt heeft gemaakt, zijn wij niet van plan op te geven. Integendeel: We lijken onze strijdlustige girlpower weer teruggevonden te hebben. We knokken keihard en er wordt weer geroepen in het veld. We zijn weer wakker! We worden aangemoedigd door de heren. Het zal toch een keer moeten lukken? Helemaal met dit toppubliek! Er wordt een overtreding op mij gemaakt. Malou schiet de bal met een mooie boog voor Nina haar voeten. Nina lijkt even verward. Stond ze buitenspel? De keeper maakt mooi gebruik van dit twijfelmoment, komt een stuk uit en grijpt de bal als een leeuwin in haar klauwen. Helaas. Even later krijgt Nina opnieuw een kans en geeft ze een mooie voorzet aan Jolien. Jolien knalt de bal vanuit de lucht keihard richting het doel. Oeh! Wat een prachtige volley! Net op het hoekje van de lat helaas! Ook Sporting geeft niet op en krijgt nog een aantal kansen. Ondanks geweldige inzet blijft het 0-1. Toch verlaten de meesten van ons het veld met een tevreden glimlach. Tijdens het handje schudden laten we elkaar dankbaar weten dat we een leuke en uitdagende wedstrijd gespeeld hebben. Zo, en nu lekker buiten in het zonnetje, op naar de derde helft met een verdiend biertje.

Met DomstadGirlPower,
Nouschka