DMC Vr 1 – Houten Vr 2

Vandaag een verslag van een andere correspondent, ivm afwezigheid van Nouschka. Met de biefstuk van vanmiddag in ons hoofd, verzamelen we om 12.00u op de club in de bestuurskamer. Onze aanvoerster, Esther, bespreekt de opstelling en de wissels. Helaas krijgen wij naast de opstelling ook minder leuk nieuws te horen. Namelijk dat Daphne, een van de trouwste speelsters uit ons team, ons gaat verlaten. Gelukje voor ons: wij mogen haar altijd bellen bij een tekort aan meiden. Daphne bedankt voor je inzet en je gezelligheid, we hopen je snel weer op de club te zien! Vandaag staan 15 meiden van Domstad present tegen het dames 2 van SV Houten. De nummer twee in onze competitie… Met een paar meiden uit dit team heb ik gevoetbald: dit kan een leuke pot worden, omdat we zeker aan elkaar gewaagd zijn. Tijdens het omkleden ontstaan de eerste ongemakken: het was weer veel te koud en nat buiten. Sommige meiden willen een shirt met lange mouwen onder het t-shirt aan, wat ik overigens nog kan begrijpen.. Marloes vond het nodig om haar hardlooplegging onder haar korte broek te dragen.. Hey even tussen jou en mij, dat ziet er toch niet uit? Maar over een hardlooplegging was de vorige keer niet ‘geklaagd’ vandaar dat we de oranje Unox muts lekker thuis gelaten hebben….. Ik denk dat we er klaar voor zijn!!
De eerste dertig minuten houden wij de druk naar voren. Er worden mooie combinaties gemaakt. Na 10 minuten spelen heeft de Houtense keeper de bal niet klem. Nina staat op scherp voorin en maakt het haar moeilijk. Ik kan het doelpunt niet zo uit tikken, maar laat ik het erop houden dat Denise, de bal met haar borst het doel in loopt. YES 1-0!! Zijn onze trainers er al?? Walter en Evelien zijn net terug van wintersport en helaas hebben ze ons doelpunt niet gezien. Gelukkig horen wij na 15 minuten spelen bekende en vertrouwde geluiden aan de zijlijn. Fijn dat jullie er weer zijn! Ondertussen raakte Houten gefrustreerd op elkaar en werd er onderling best op elkaar gescholden. Houten raakte meer uit haar spel en hierdoor kwamen wij er telkens beter in. Waar blijft dat tweede doelpunt nou?! Na dertig minuten spelen, staat het ineens 1-1. Hoe kan het toch dat wij in (bijna) elke wedstrijd, de eerste dertig minuten gigantisch overheersen, maar het in de laatste tien minuten dan toch weer weggeven? Met een gelijkspel verlaten we het veld en gaan we opzoek naar de warmte. Esther sprak ons toe in de kleedkamer, met aanvullingen van Evelien en Walter. Het team is niet beter dan dat wij zijn, voetballend zijn we even sterk, het enige wat we moeten doen is een doelpuntje scoren…….
We komen de kleedkamer uit met nieuwe energie: energie om te winnen vandaag! Die energie wordt langzaam door Houten overgenomen: Houten komt telkens beter in haar spel en op een gegeven moment staan we meer te verdedigen dan aan te vallen.
Houten komt met kansen, maar Lieke is in vorm vandaag en beweegt ondanks de kou en haar natte keeperskleren, soepeltjes in het 16 meter gebied en heeft een paar mooie reddingen. Helaas voor ons staan we, na ongeveer 65min spelen, 1-2 achter. Anne haalt van alles uit de kast, bij een duel vlakbij de 16 meter lijn, pakt zij haar momentje: met al haar charmes duikt en rolt ze over het natte gras om zo een pingel te versieren. Met resultaat!!!! De scheids fluit! Wat Anne niet gezien had, was dat ze buiten de 16 lag… Leermomentje! Vrijebal, met Marloes achter de bal, zorgt zij voor gevaar. De bal wordt door een Houten speelster over de achterlijn gespeeld. We krijgen een corner in de 83ste minuut waarmee ik vele gezichten heb verbaasd. Marloes neemt de corner en schiet hem voor de pot. Na wat gerommel wordt de bal weg getrapt. De bal komt recht op mij af en ik raak hem zo kneiter hard op mijn pantoffel! 2-2!! (Klopt, doet ze anders nooit en gaat waarschijnlijk dit seizoen ook niet meer gebeuren). Dit is dan ook meteen de eindstand.
Tops voor deze wedstrijd: Enthousiast en positief gecoacht naar elkaar. Ingrid en Marieke op de rechtsmid positie liep super lekker, zorgde voor veel druk.
Tips voor deze wedstrijd: We moeten fysiek sterker worden, met overtuiging een duel aan gaan. En misschien nog wel belangrijker: we moeten meer scoren.