Zaterdag herstelt zich, Zondag 2 haalt uit!

Op 1 en 2 februari was het 3e speelweekend van 2020 alweer. Bijna alle teams kwamen in actie, met betere resultaten dan vorige week.

Zaterdag 5 opende thuis het weekend en kreeg de nummer 2 SV Odijk 2 op bezoek. Het was al duidelijk dat dit een zware pot ging worden, maar er werd gehoopt op een stunt. In het veld maakte Zaterdag 5 echter helaas geen kans. Er werd met 2-6 verloren en het 5e wacht nog steeds op de eerste punten in 2020. Langzaam aan glijden ze weer af richting de onderste regionen.
De Zaterdag Vrouwen kregen daarna hekkensluiter DESTO op bezoek. Ze konden het verschil op de ranglijst ook in de score tot uitdrukking brengen en DMC won met 3-1. Door de 3 punten sluiten de Zaterdag Vrouwen weer een beetje aan bij de middenmoot. De Vrouwen zullen in hun achterhoofd wel al bezig zijn met de 1/4e Finale van de beker op 29 februari tegen 2e klasser Kennemers Vrouwen 1.
Zaterdag 2 ging op bezoek bij JSV Nieuwegein 4, de hekkensluiter van de competitie. Dit weekend moest dus eindelijk weer eens een overwinning op gaan leveren, maar dat is niet gelukt. Doordat beide teams niet wisten te scoren bleef het 0-0 en werden de punten gedeeld. Pakt zaterdag 2 toch mooi het eerste puntje van 2020. Ook het 2e is ondertussen in de onderste regionen terug te vinden en kunnen een overwinning goed gebruiken.
Zaterdag 3 moest zich herpakken na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week. Zaterdag 4 was vrij en kon het 3e gelukkig helpen met hun personele problemen. Ze gingen op bezoek bij laagvlieger EDO 5, dat met wat versterkingen toch een lastigere tegenstander bleek dan verwacht. Er werd wel met 3-5 gewonnen en doordat concurrent FC de Bilt gelijk speelde, was het een goed weekend voor het 3e. Ze zijn nu 2 weken vrij en kunnen zich richten op het herstel en de voorbereiding voor de volgende ronde van de beker.

Op zondag kregen de Zondag Vrouwen De Meern op bezoek in een strijd om de een na laatste plaats. Bij een overwinning zou DMC goede zaken doen en flink klimmen op de ranglijst. De druk bleek echter te groot en er werd met 1-4 verloren. Hierdoor klimt De Meern over DMC heen en staan de Zondag Vrouwen op de een na laatste plaats nu. De Zondag Vrouwen zijn ook nog steeds op zoek naar versterkingen voor het team!
Zondag 2 is in 2020 helemaal gaan draaien en boekte op bezoek bij Hercules 5 de 3e overwinning van het jaar door met 0-9 te winnen! Zondag 2 heeft in 2020 al 16 keer gescoord en nog geen een tegen doelpunt gekregen, een aardige prestatie. Ze staan ondertussen op de 2e plek met een wedstrijd meer dan nummer 1 SV Nieuw Utrecht en 2 punten minder. Als ze zo door blijven gaan is het kampioenschap wel nog een optie!