Maarssen 1 – DMC Zondag 1

Na een voetballoos weekend trok een gehavend Domstad Majella naar Maarssen, dat met twee punten meer boven ons stond op de ranglijst. Door de overvolle ziekenboeg moest trainer Kjeld puzzelen met de opstelling. De enige wissel was Sergio, die ook niet helemaal fit was.

Desondanks begon Domstad niet slecht aan het duel en kreeg het wat kleine kansjes via spits Farley. Na 20 minuten kregen de geelhemden echter een domper te verwerken, toen Daan geblesseerd van het veld moest. Sergio verving hem. Tot de rust kregen beide teams kansen, waarvan de beste voor Domstad waren. Helaas lukte het niet de score te openen.

Na rust werd Domstad, ondanks waarschuwingen in de kleedkamer, direct met de rug tegen de muur gezet. Dat resulteerde in een enorme kans voor Maarssen, maar hun aanvaller presteerde het de bal van een meter voor de goal alsnog over te schieten. Domstad kwam er niet meer aan te pas en de meeste spelers liepen halverwege de tweede helft op hun tandvlees.

Toch was er reden tot juichen. Farley, die bij een botsing een handblessure op had gelopen, schoot bij terugkeer in het veld na een individuele actie de bal in de korte hoek: 0-1. In de laatste minuten probeerde Maarssen met man en macht de gelijkmaker te forceren. Dat ging gepaard met flinke uithalen naar de scheidsrechter, een woedende trainer langs de kant en een doodschop naar Jasper. De stand bleef echter ongewijzigd.

Door de overwinning staat Domstad nu vierde met elf punten. Helaas kostte de wedstrijd opnieuw twee spelers: Jasper liep een scheurtje in zijn enkel op en is vier tot zes weken uitgeschakeld. Dat geldt ook voor Farley, die twee middenhandsbeentjes bleek te hebben gebroken. Volgende week speelt het nog fitte deel van de selectie tegen nummer twee Buitenboys, thuis.

Door: Joachim Springer