KVVA 1 – DMC Zo 1

Afgelopen zondag stond alweer de derde uitwedstrijd in Amersfoort op rij op het programma, dit keer was de tegenstander KVVA. De Amersfoorders stonden met drie punten in de onderste regionen van de stand, en na de 9-1 overwinning op JSV moest Domstad dus waken voor onderschatting. Om in de top van de ranglijst te blijven, had de ploeg maar 1 taak: winnen. Door de afwezigheid van Kjeld, nam Bert wederom de honneurs waar.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor KVVA, maar dit resulteerde niet in kansen. Na enkele minuten trok Domstad het initiatief naar zich toe en was het beter in staat om zich onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen. Na een klein half uur kreeg Domstad de eerste grote kans van de wedstrijd, Joachim kwam net een teenlengte tekort om een steekpass van Farley binnen te tikken. In het resterende deel van de eerste helft werd Domstad nog enkele keren gevaarlijk uit dode spelsituaties en kreeg het nog 1 grote kans, Jasper kopte een hoge steekbal net voorlangs, nadat de keeper de bal verkeerd inschatte.

In de tweede helft begon het team met enkele aanpassingen in de opstelling, met deze omzettingen werd geprobeerd om te profiteren van de ruimtes die KVVA weggaf aan de linkerkant van het veld. Omdat de verdediging nog een zoekende was naar de juiste invulling na deze omzettingen, kreeg KVVA vroeg in de tweede helft een grote kans, gelukkig maakte Jan zijn doel goed klein en kon zo de 1-0 voorkomen. Na de kans leek Domstad wakker geschud, en bleken de omzettingen van Bert goud waard.

Over de linkerkant van Domstad werd een schitterende aanval ingeluid; Thom speelde de bal in naar Dave, die Farley wist te bereiken. Farley opende de bal op de opkomende rechtsback Friso die de bal voorzette en Joost volleerde de bal via de binnenkant van de paal binnen, 0-1 voor Domstad! Na de goal zakte Domstad in en liet de tegenstander komen, wat vooral resulteerde in grote ruimtes voor de aanvallers. Enkele minuten na de goal kwam Joost wederom in scoringskans, helaas wist hij deze kans niet te verzilveren.

KVVA ging naar mate de wedstrijd vorderde steeds opportunistischer spelen en de thuisploeg kreeg enkele kansjes, gelukkig leek Jan wederom niet te passeren en hield hij enkele malen de ploeg op de been. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Jasper nog de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar hij voerde zijn actie iets te ver door en kreeg de kans niet om af te drukken. Het laatste kwartier werd de tegenstander steeds onmachtiger en de verdediging van Domstad leek de overwinning veilig te kunnen stellen. Helaas gebeurde ver in de blessuretijd dan toch waar iedereen voor vreesde, een verre inworp van KVVA werd verlengt bij de eerste paal en werd bij de tweede binnengekopt. Na de tegengoal werd er al snel afgesloten.

Helaas wederom maar 1 punt in een uitwedstrijd, terwijl de ploeg misschien wel recht had op meer. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Allen Weerbaar op het programma, hopelijk kan de ploeg dan wederom de 3 punten in Utrecht houden.

Door: Thom Heijman