Het nieuwe kleedkamercomplex, update 1

kleedkamercomplex_ai1Als de laatste plooien zijn weggestreken dan zal de vereniging in het seizoen 2017-2018 gebruik kunnen maken van een geheel nieuw kleedkamercomplex. Voor het echter zover is zal in de komende maanden veel van de vereniging en van de leden gevraagd worden. Op de plaats van het oude complex ontstaat een bouwput en de toegangswegen naar de kantine zullen er niet beter op worden. In overleg en samenwerking met de Gemeente Utrecht zullen we tot het einde van het seizoen zorgen voor vervangende kleedruimten. Doel is het gebouw gereed te hebben vóór aanvang van het EK-damesvoetbal in juni 2017. Utrecht is speelstad en FC Utrecht host van enkele internationale teams. Via updates op de website zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het is nu afwachten op de sloophamer, als alles volgens plan verloopt valt deze nog in december. Om jullie een idee te geven over het nieuwe complex hebben we enkele afbeeldingen gepubliceerd.

kleedkamercomplex_ai1
Afbeelding 1

Een artist impressie. Het gebouw zal uitgevoerd worden met antracietgrijze elementen en accenten. Het gebouw zal worden uitgevoerd met 2 bouwlagen. Aan de buitenzijde zichtbaar de zg. “Teamlockers”. Het zal niet meer gewoon zijn een vaste kleedruimte aan te houden. Na het omkleden zullen de persoonlijke zaken opgeborgen worden in een teamlocker, hiermee komt de kleedruimte vrij voor volgende teams. Na afloop van de wedstrijd moet weer een kleedkamer worden betrokken. We zullen het gebouw naar waarschijnlijkheid gaan delen met FC Utrecht. Over het beheer gaan we nog in overleg met FC Utrecht en de Gemeente Utrecht.

kleedkamercomplex_ai2
Afbeelding 2

Situering ten opzichte van het huidige complex en kantine. Tijdens de bouw zal een hekwerk de doorgang naar de Hattrick afsluiten.

kleedkamercomplex_ai3

Afbeelding 3

De begane grond. Hier worden 2 kleedkamers gesitueerd. De ingang leidt naar een centrale hal. Hier de trap naar de bovenverdieping. Verder worden op de begane grond ruimtes gecreëerd voor EHBO, en onderhoudsmedewerkers van de Gemeente Utrecht.

kleedkamercomplex_ai4

Afbeelding 4

De bovenverdieping. Hier 6 kleedruimten. Het gebouw wordt getracht energieneutraal te zijn door o.a. het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Bij de dakconstructie is rekening gehouden met voldoende lichtinval.