Goede zaken Zaterdag 3, Zondag Vrouwen pakken 3e overwinning!

Na het rustige speelweekend van vorige week was het weekend van 7 en 8 maart weer wat voller qua programma.
De zaterdag was in balans met een verlies partij, gelijk spel en overwinning.
Zaterdag 2 trapte thuis af tegen Odysseus 5, die in punten gelijk stonden. Met een overwinning zou DMC goede zaken doen en voorzichtig gaan klimmen op de ranglijst. Zaterdag 2 kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Odysseus toonde zich veerkrachtig, bleef terug komen en pakte op het einde zelfs de voorsprong. DMC kon deze veerkracht helaas niet na doen en moest de punten uiteindelijk aan Odysseus laten, een 2-3 nederlaag.
Zaterdag 4 speelde thuis tegen Jonathan 4, de nummer zeven van de competitie. Dit moest op basis van de ranglijst eigenlijk een makkelijk klusje zijn voor onze jongens. Misschien dat ze hier zelf ook te makkelijk over dachten of hadden er teveel spelers een off-day, want ze kwamen maar niet tot scoren. Toen Jonathan aan het einde zelfs de 0-1 scoorde, leek het helemaal mis te gaan voor Zaterdag 4. Gelukkig werd de goal, nadat de grensrechter en scheidsrechter in gesprek waren gegaan, alsnog afgekeurd wegens buitenspel en bleef het 0-0. Zaterdag 4 blijft nog wel aan kop gaan, maar concurrenten FZO en Rivierwijkers komen nu terug op een achterstand van 4 punten.
Zaterdag 3 kreeg buurman VSC 5 op bezoek en wilde zich revancheren na de uitschakeling in de beker van 2 weken terug. VSC kwam met precies 11 man aantreden en kon geen echte vuist maken tegen DMC. Zaterdag 3 won zakelijk met 3-0. Ze staan nu op de 4e plaats, maar doordat Zwaluwen verloor, hebben ze de minste verlies punten in de competitie. Nummer 1 FC de Bilt heeft met twee wedstrijden meer, maar 4 punten meer. Aankomende zaterdag staat de belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer 2 Edo 6 op het programma.

Op zondag kwam Zondag 2 na drie weken eindelijk weer eens in actie. Ondanks de lange rust periode, wisten ze hun flow goed vast te houden. Subtopper VSC 4 kwam op bezoek en werd na een 5-2 overwinning voor DMC, zonder punten terug de weg over gestuurd. Doordat nummer 1 Kampong 20 verliest, komt DMC op een 2e plaats met evenveel punten, maar wel een wedstrijd minder. Daarnaast heeft de nummer 3 SV Nieuw Utrecht maar 1 punt minder, met 2 wedstrijden minder en kan de koppositie overnemen. Een kampioenschap voor Zondag 2 hoort ondertussen wel echt tot de mogelijkheden!
De Zondag Vrouwen kregen subtopper Roda ’46 Vrouwen 1 op bezoek. Aangezien de Zondag Vrouwen pas 7 punten had dit seizoen, dacht Roda ’46 waarschijnlijk even makkelijk te kunnen winnen. DMC zorgde echter voor een stunt door met 3-2 te winnen en klimmen hierdoor van de een na laatste plaats af. Hebben de zondag Vrouwen nu echt hun draai in de 4e klasse gevonden? Ze moeten volgende week tegen hekkensluiter SVO Krommerijnstreek Vrouwen 2 en kunnen goede zaken doen als ze dan weer punten pakken.