Goede stap naar Kampioenschap!

Zaterdag 15 februari waren er thuis 2 belangrijke wedstrijden.

De dag werd afgetrapt door Zaterdag 3 tegen Odin 3 voor de 3e knock-out ronde van de beker. Op papier een hele zware opgave tegen de nummer 2 uit de 4e klasse. In het veld was echter weinig terug te zien van dit klasse verschil en Odin had hun tegenstander misschien een beetje onderschat. Het werd een verhitte strijd die zich veelal op de grens van acceptabel afspeelde en soms wat over de grens ging. Toen Zaterdag 3 in de 2e helft ook nog eens met 1-0 voor kwam, ging het er alleen maar harder aan toe. Helaas sloeg Odin in het laatste kwartier nog 2 keer snel achter elkaar toe, waardoor er uiteindelijk met 1-2 verloren werd en onze jongens uit de beker liggen. Nu kunnen ze alle focus op de competitie leggen.
Zaterdag 4 moest daarna de beladen pot tegen de nummer 2 FZO 2 spelen. Bij winst zouden ze een gat slaan van minimaal 6 punten en bij verlies kon FZO dus op gelijke hoogte komen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar zaterdag 4 was scherper in de afronding en kwam met 2-0 voor. Op het einde ging FZO erg opportunistisch spelen en werd Zaterdag 4 een beetje laconiek waardoor het nog 2-1 werd. DMC kreeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar liet dit na. FZO kreeg in de slotfase nog een paar kansen maar kreeg de bal er niet in, waardoor de overwinning over de streep werd getrokken. Zaterdag 4 staat nu 9 punten boven FZO en Rivierwijkers, maar die ploegen hebben wel een wedstrijd minder.
Zaterdag 2 kwam later in de middag nog in actie uit bij Bunnik 3, een concurrent onderin de middenmoot. Ook bij dit team begint begint het seizoen zijn tol te eisen en zijn er de nodige afwezigen. Ondanks de personele problemen werd het een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd en behaalde Zaterdag 2 eindelijk de eerste overwinning  van 2020. Ze wonnen met 4-5. DMC klimt hierdoor over Bunnik heen, maar heeft wel 2 wedstrijden meer.

Op zondag kwam alleen Zondag 2 in actie tegen laagvlieger Rivierwijkers 4. Het leek er bijna op dat de wisselvalligheid Zondag 2 weer parten ging spelen, maar uiteindelijk wonnen ze toch met 3-2. Hierdoor staat DMC nu bovenaan de ranglijst en lijkt een kampioenschap voor Zondag 2 een serieuze mogelijkheid nog. Ze staan nu 1 punt voor op de nummer 2 SV Nieuw Utrecht, maar die hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Ook de nummer 3, Kampong, en nummer 4, Roda, hebben 2 wedstrijden minder en kunnen nog boven DMC komen.