DMC Zo 1 – VVU Ardahanspor 1

Na een bewogen start, 4-4 op bezoek bij HVC in Amersfoort, was het op zondag tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Bij afwezigheid van Kjeld en Martin namen Bert en Walter de honneurs waar.

Na aftasten van beide kanten brak Farley Dams vroeg in de eerste helft de score open. Een slalom door de verdediging werd koel afgerond door Domstads topscorer. Er volgte kansen aan beide kanten maar mede door een katachtige reflex van keeper Jan Kowalzcyk, was het Domstad dat de tweede treffer van de wedstrijd op liet tekenen. Opnieuw was Farley het eindstation van een DMC aanval. Daar waar UVV Ardahanspor de grip op zichzelf en op de wedstrijd verloor, scoorde Domstad Majella via Jasper Boer. Enkele seconden later zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft toonde veel kenmerken van de eerste 45 minuten. Na een goed lopende aanval wist Farley het net wederom te vinden. Een volgende treffer van Farley liet niet lang op zich wachten: de bal werd na treuzelen van de keeper ontfutseld door de spits, waarna hij niet na hoeft te denken en het leder voor de 4de maal deze wedstrijd tegen het net aan schoof. Verschillende kansen voor Domstad Majella volgte. Het slotaccoord was voor Thom Heijman waarmee de einduitslag van 6-0 op het scorebord verscheen.

Domstad Majella 1 staat met deze 6-0 overwinning tegen UVV Ardahanspor op 4 punten uit 2 wedstrijden. Aankomende zondag gaat het elftal op bezoek in Amersfoort, om met APWC uit te maken wie zich koploper van de competitie mag noemen.

Door Friso van der Veen