DMC Zo 1 – JSV 1

Zondag 28 september stond de wedstrijd tegen JSV Nieuwegein op de planning. Vooraf viel het volgende over deze tegenstander te zeggen: een slecht vorig seizoen, een behoorlijk aantal nieuwe spelers en een gemiddelde seizoenstart met één winst, één gelijk en één verliespartij. Kjeld en aanvoerder Joachim benadrukten tijdens de wedstrijdvoorbereiding het belang van deze wedstrijd. Voor ons was dit namelijk in veel opzichten een belangrijke wedstrijd. Immers, winst zou niet alleen aansluiting met de top betekenen, het zou bovendien de ideale start van het openingfeest zijn!

De strijdwijze was dit keer gebaseerd op pressie en strijd, waarbij het winnen van persoonlijke duels essentieel zou zijn. Gedurende de eerste  helft resulteerde dit in een vrij dominant spelend Domstad en een tegenstander die nauwelijks in staat was kansen te creëren. Domstad ondervond weinig problemen met de soms wat onsportieve JSV-ers en creëerden zelf een aantal aardige kansen, veelal door het vooraf besproken vroeg drukzetten. Echter, een aantal minuten voor tijd kwam JSV geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Een vroege voorzet vanaf 35 meter werd niet goed verwerkt en kon van dichtbij langs doelman Jan worden geschoten.

In de rust werd benadrukt dat deze wedstrijd maar één winnaar verdiende en dat we het als team verplicht waren de supporters te belonen voor hun komst. Ingrediënt tot winst: doorgaan op dezelfde voet, dan zouden de doelpunten vanzelf komen! Deze voorspelling kwam al vroeg in de tweede helft uit. Tweemaal binnen tien minuten was het Jasper die via de zijkant wist door te breken en beide keren wist hij ook doeltreffend af te ronden, een uitstekende prestatie van de man in vorm. Direct na de 2-1 verslapte het verzet van JSV en vrijwel direct daarna deelde wie anders dan Farley de genade klap uit met een voor hem zo kenmerkende goal.

Na de 3-1 werden de ruimtes steeds groter, dit Domstad was toch echt een maat te groot voor JSV. De score zou, na een schandelijke overtreding van de spits van JSV, al snel oplopen tot 9-1. Waarbij speciale aandacht uit gaat naar een prachtige stift van Farley en een knap afgeronde solo van verdedigende middenvelder Joachim.

De drie punten zijn in the pocket, het feest was meer dan geslaagd en dus is het zaak om met 100% focus de voorbereiding op de wedstrijd tegen KVVA in te gaan!

Door: Dave van Hattem