Burenruzie DMC – Rivierwijkers!

Het weekend van 30 november en 1 december was er een van de onderlinge strijd tussen DMC en Rivierwijkers. Er stonden maar liefst 4 onderlinge duels op de planning voor zaterdag.

Zaterdag 5 mocht het weekend openen thuis tegen Rivierwijkers 8. Het werd een vermakelijk en doelpunt rijk duel waarbij ons 5e de 3 punten op Zoudenbalch hield. Er werd met 4-3 gewonnen. Het 5e kruipt langzaam aan weg uit de onderste regionen.
Eigenlijk stond daarna de wedstrijd tussen Zaterdag 6 en Rivierwijkers 9 op de planning, maar deze wedstrijd kon helaas niet doorgaan.

Zaterdag 4 moest de weg over steken en ging op bezoek bij Rivierwijkers 7, de nummer 3 van de competitie en een concurrent voor het kampioenschap. Ook voor ons 4e begint de eerste seizoenshelft zijn tol te eisen en waren er de nodige personele problemen. Rivierwijkers profiteerde hier optimaal van en speelde het 4e helemaal weg, ze verloren met 5-1. Dit is het eerste puntenverlies van ons 4e in de competitie. Ze staan nog bovenaan, maar concurrenten FZO en Rivierwijkers hebben een wedstrijd minder en zouden in punten gelijk kunnen komen als ze deze inhalen.

Zaterdag 4 werd afgelost door Zaterdag 3, dat ook op bezoek ging bij Rivierwijkers en tegen Rivierwijkers 5 moest spelen. Voor het 3e blijven de vele en lange blessures voor problemen zorgen en ook dit keer kregen ze met veel moeite genoeg man op de been. Gelukkig zorgde een goede eerste helft voor een 1-5 ruststand en leek het een makkelijke middag te worden. De 2e helft moest het 3e met precies 11 man uitspelen dus werd er een wat rustiger aan gedaan. Uiteindelijk werd er met 2-6 gewonnen. Edo 6, dat 2 wedstrijden meer heeft, verloor kostbare punten, waardoor het 3e nu echt bovenaan de ranglijst staat.

Zaterdag 2 ging op bezoek bij koploper DHSC 6. Het 2e lijkt zich beter te kunnen motiveren voor de wedstrijden tegen de toppers en ook dit weekend waren ze dan goed in vorm. Onder toeziend oog van Wesley Sneijder won Zaterdag 2 met 1-2 van DHSC 6. Volgende week staat de nummer 2 Hercules op het programma, hopelijk kunnen ze zich dan weer zo goed motiveren. Als het Zaterdag 2 lukt om wat meer een constant niveau vast te houden tegen de laagvliegers uit de competitie, valt een mooie klassering dit seizoen zeker nog binnen de mogelijkheden.

De Zaterdag Vrouwen ging op bezoek bij concurrent De Meern Vrouwen 1, dat met 2 punten meer 2 plekken boven onze vrouwen stond. De vergelijkbare stand op de ranglijst kwam ook in de wedstrijd tot uiting, er werd met 2-2 gelijk gespeeld. Langzaam begint er bij hen in de competitie toch een klein verschil te ontstaan in de subtop en middenmoot. Onze vrouwen staan op de 8e plaats, maar het gat met plek 5 is maar 2 punten dus wie weet wat er allemaal nog mogelijk is.

Net als Zaterdag 2 is wisselvalligheid ook het probleem bij Zondag 2. Dit weekend verloren ze de 2e wedstrijd op rij, 4-1 op bezoek bij FC de Bilt. Zondag 2 is terug te vinden op de 5e plaats, aanhaken bij de nummer 1 en 2, die met een wedstrijd minder respectievelijk 6 en 3 punten meer hebben, wordt lastig op deze manier. Maar als ze hun vorm terugvinden en weer een win streak neerzetten is het niet onmogelijk.

De Zondag Vrouwen moesten op bezoek bij Soest SO Vrouwen 2 en beginnen hun draai te vinden. Er werd flink gescoord door beide teams en ze hielden er beide een puntje aan over, 1-1. Onze Zondag Vrouwen verlaten hierdoor de laatste plaats!